szerző:
hvg.hu

Nemrégiben jelentette be a Qualcomm a Snapdragon 845 chipkészletet, amelyik nem csak a jövő évi csúcstelefonokban villanthatja meg tudását. Jönnek ugyanis az ilyen chipsetet tartalmazó PC-k.

A Qualcomm Snapdragon 835-ös processzora már bekerült néhány „always connected” azaz mindig online PC-be (a részletekről itt olvashatnak), így nem meglepő, hogy hasonló lehet a sorsa a nemrég bejelentett, eddigi legerősebb Qualcomm-chipkészletnek, a Snapdragon 845-nek is.

Először persze a jövő év elején debütáló csúcstelefonokban mutatkozik majd be, közülük valószínűleg a Samsung Galaxy S9 kapja meg először. De lesz PC-s változat is, azonban ezt csak 2018 második felére taksálja Christiano Amon, a Qualcomm ügyvezető alelnöke.

©

A késlekedés oka nyilvánvaló: egy PC azért komplexebb eszköz, mint egy okostelefon, azaz néhány dolgot módosítani kell a chipkészleten, és erre elég időt kell szánni. A Windows 10 on ARM is újdonságnak számít, és egyelőre sem a Qualcomm, sem a Microsoft nem engedheti meg, hogy hibázzon. Kemény tanulási folyamatra van szükség mindkét cégnél, viszont kifejezetten biztosask vagyunk a sikerben – véli Amon.

Időközben kiderült, hogy az ASUS és a HP Snapdragon 835-ön alapuló gépe 2018 elején, de még mindenképpen az első negyedében válik elérhetővé, a Lenovo pedig a januári CES-en rendezendő sajtókonferencián tárja majd fel kapcsolódó terveit.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!