szerző:
hvg.hu

Lezuhant vasárnap egy kisrepülőgép a közép-amerikai Costa Ricában, a gépen utazó tíz amerikai turista és a kétfős személyzet életét vesztette. A tavalyi év utolsó napján történt baleset egy átírta a 2017-es repülésbiztonsági statisztikát.

A kisrepülőgép az északnyugati fekvésű Guanacasta tartományban Punta Islita városának repülőtere közelében zuhant le, a hegyekben egy erdős területen, majd kiégett. A repülő a Nature Air légitársaság Punta Islita és a főváros, San José közötti charterjáratát teljesítette. Sajtójelentések szerint a kisgépnek – amely előzőleg, vasárnap reggel heves szélben landolt a helyi repülőtéren – már a felszálláskor gondjai adódtak és röviddel ezt követően zuhant le.

A CNN jelentése szerint a hatóságoknak ma sikerült azonosítaniuk az áldozatokat.

A 2017 utolsó napján történt baleset némiképp átírta a tavalyi év repülésbiztonsági statisztikáját. Aviaton Safety Network nevű repülésbiztonsági vállalat elsőkörös adataiból korábban úgy tűnt, hogy 2017-ben olyan biztonságos volt a repülés, hogy többen haltak meg repülőbaleset miatt a földön, mint a levegőben: az akkor állított 67 halálos áldozat közül 32-en a repülőgépek fedélzetén haltak meg, 35 emberéletet a földön követeltek lezuhanó repülőgépek. A fedélzeti halottak száma azonban a Costa Ricában történ balesettel sajnos 44-re nőtt. A véglegesnek tekinthető adat szerint tehát tavaly 79-en vesztették életüket repülőszerencsétlenségekben.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!