szerző:
hvg.hu

Nemcsak 2018, hanem az évtized legnagyobb akvizíciója lenne, ha az Apple megvenné a Netflixet. A szakértők szerint sok olyan jel van, ami reálissá teszi ezt az elképzelést.

Egyelőre még csak pletykák vannak arról, hogy a Netflixre vetne szemet az Apple, a Citi szakértői (Jim Suva és Asiya Merchant) mintegy 40 százalékos esélyt jósolnak ennek, és ez a valószínűség már nem is kevés.

A jóslatok egyértelműen összefüggenek Donald Trump amerikai elnök mostani adókönnyítésével, 10 százalékos adó megfizetésével egyszerűen hazahozhatóvá válnak a külföldön tartott pénzek. Ez különösen jól jöhet az Apple-nek, a cég állítólag 252 milliárd dollárt tart máshol.

©

Ennyi pénzt viszont már érdemes valamilyen akvizícióra költeni, és a jelenlegi helyzetben a leginkább észszerű egy olyan megamédiaházat megszerezni, mint amilyen a Netflix. Egy ilyen üzlet hihetetlen előnyt adna az Apple-nek a vetélytársaihoz képest.

Van ugyan iTunes, de még a legelszántabb Apple-rajongók is olyan szolgáltatókhoz fordulnak, ha minőségi filmeket, sorozatokat akarnak nézni, mint a Netflix, az Amazon vagy a Hulu. Az Apple egyébként maga is tisztában van az iTunes ilyetén hiányosságaival, nem véletlen, hogy saját tartalomgyártásba fogott. Lehet, hogy sikeres lesz ebben, azonban összességében jobb ötletnek tűnik egy már bevált szolgáltatás megvásárlása, például a Netflixé. Már csak két dolog kérdéses: mennyi volna az ár, és vajon tényleg megtörténik-e az akvizíció?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.