szerző:
hvg.hu

Jelentősen frissítette a Dell népszerű notebookját, így a héten zajló CES 2018 technológiai szakkiállítás egyik izgalmas készüléke lehet.

Igazán kedvelt a Dell XPS 13 laptop, amelyik utoljára tavaly év végén kapott egy frissítést, azonban ez nem akadályozta meg a gyártót abban, hogy még egy ennél is jobb változatot vigyen a holnap nyíló Las Vegas-i kiállításra, a CES 2018-ra.

Mindenekelőtt javul a gép teljesítménye az Intel nyolcadik generációs, négymagos processzorának (i5-8250 vagy i7-8550) köszönhetően, emellett 24 százalékkal le tudták csökkenteni az amúgy sem termetes hordozható méretét. Ebben sokat segített a mindössze 4 mm-es szegély az Infinity Edge kijelző körül, sikerült is elérni 80,7 százalékos képernyő-test arányt. A webkamera – jegyzi meg a Cnet – ugyan továbbra is alul maradt, de legalább középre került, és infravörös kamera segíti az arcfelismeréssel történő bejelentkezést. Még ujjlenyomat-olvasós modell is kérhető, ez az egység a bekapcsológombba kerül.

©

A notebooknak többféle kijelző-változata is van: nem érintős 4K/UHD, valamint érintős és nem érintős full HD felbontású, valamennyi változatnál maximum 400 nit a fényerő. Ahhoz, hogy a notebook mindössze 11,6 mm vékony maradhasson, le kellett mondani a teljes méretű USB portról, van viszont két Thunderbolt 3 USB-C port és egy USB-C3.1 port, és a Dell ad USB A és USB C adaptert is.

Bármelyik USB portról tölthető a készülék, és microSD kártyahely is van az esetleges tárbővítésnek, már ha egyáltalán szükség lenne erre, ugyanis a gép 128 GB, 256 GB, 512 GB és 1 TB belső tárhellyel is kapható. Az akkuja továbbra is erős: full HD képernyőnél 20 óráig, 4K kijelzőnél 11 óráig bírja egy feltöltéssel. A tömege mindössze 1,2 kilogramm.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!