szerző:
hvg.hu

Egyelőre nem tudni, hogy mi történt az amerikai védelmi minisztérium megbízásából két napja fellőtt, titokzatos műholddal. De az már biztos, hogy égbe juttatása nagy látványosság volt – íme hat fénykép.

A Zuma néven emlegettt titokzatos űreszközről senki nem tudja, milyen célból is küldte az űrbe az amerikai kormány. Sőt, a hétfő este előkerült pletykák szerint jó eséllyel maga az amerikai kormányzat sem tudja már, hogy mi történik, mert a műholdat valami baleset érhette. (Erről itt olvashat.)

Egy biztos, a Zumát egy Falcon-9-es típusú hordozórakéta indította útnak a floridai Cape Canaveralnél lévő űrállomásról. Erről tett közzé néhány fotót a fellövést kormányzati megbízásból elvégző SpaceX. (A fellövésről videó is készült, azt itt találja.)

©
©
©
©
©

Az utolsó fotón a hordozórakéta első fokozatának Földre történő visszatérése látható. Merthogy ilyet is tud: visszatér, hogy utána újra fel lehessen lőni.

©

Ha máskor is látni szeretné a hasonló fotókat, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!