szerző:
hvg.hu

Egyelőre nem tudni, hogy mi történt az amerikai védelmi minisztérium megbízásából két napja fellőtt, titokzatos műholddal. De az már biztos, hogy égbe juttatása nagy látványosság volt – íme hat fénykép.

A Zuma néven emlegettt titokzatos űreszközről senki nem tudja, milyen célból is küldte az űrbe az amerikai kormány. Sőt, a hétfő este előkerült pletykák szerint jó eséllyel maga az amerikai kormányzat sem tudja már, hogy mi történik, mert a műholdat valami baleset érhette. (Erről itt olvashat.)

Egy biztos, a Zumát egy Falcon-9-es típusú hordozórakéta indította útnak a floridai Cape Canaveralnél lévő űrállomásról. Erről tett közzé néhány fotót a fellövést kormányzati megbízásból elvégző SpaceX. (A fellövésről videó is készült, azt itt találja.)

©
©
©
©
©

Az utolsó fotón a hordozórakéta első fokozatának Földre történő visszatérése látható. Merthogy ilyet is tud: visszatér, hogy utána újra fel lehessen lőni.

©

Ha máskor is látni szeretné a hasonló fotókat, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!