szerző:
hvg.hu

Androidos eszközökkel kompatibilis az alábbi 3D-arcszkenner, amelynek technológiája beköltözhet a virtuális valóságba.

Szinte pillanatok alatt készít 3D-s képet az arcról a Bellus3D cég Face Camera pro nevű eszköze, amelyik az éppen most zajló Las Vegas-i CES-es mutatkozott be.

©

A kis kamerát androidos telefonnal kell összekötni, majd indulhat is az arc beolvasása: a felhasználónak lassan balra kell elfordítania a fejét, majd jobbra. Pillanatok alatt elkészül a letapogatás, a 3D-s kép. A Bellus3D több céggel is együttműködik, hogy a technológiáját a későbbiekben fel lehessen használni orvosi és online vásárlási célokra, illetve főként a virtuális valóság alkalmazásokban.

A Bellus3D Face Camera pro egyelőre csak a fejlesztők számára érhető el, a tömeggyártása és a szállítása valamikor az első negyedévben várható.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!