szerző:
hvg.hu

A legújabb hírek szerint az idei valamennyi új iPhone-ban Face ID lesz, és talán az összes iPad, legalábbis az iPad Pro megkapja ezt a jellemzőt.

A Face ID a tavaly bemutatkozó jubileumi iPhone egyik különlegessége volt, azonban hamarosan már nem fog akkora unikumnak számítani. Az Apple megállapodott az LG Innotekkel, hogy a cég biztosítja a Face ID egységek (3D érzékelő modulok) egyenletes szállítását az új iPhone-okhoz 2018-ban. Ez azt is jelenti, hogy az összes idei iPhone, még a legolcsóbb modell is megkapja ezt a technológiát.

Idén lesz az első alkalom, hogy az iPadbe is beköltözhet az arcfelismerés, bár azt még nem tudni, hogy melyik modell fog először megjelenni. Vannak viszont, akik úgy vélik, hogy a Face ID csak az új ipad Pro jellemzője lesz. Az Apple jelenlegi két legfontosabb beszállítója az arcfelismerő technológiát illetően az LG Innotek és a Finisar.

©

A jelenlegi LG-s megállapodás mögött ott húzódik egy 821 millió dolláros beruházás új gyártólétesítményekbe, ami lehetővé teszi több egység szállítását. Az LG-vel történő tárgyalásokon maga Tim Cook is részt vett, ami azért jelentős, mert általában nem foglalkozik személyesen az üzletekkel, ezt a felsővezetőkre bízza.

Az Apple ebben az évben várhatóan három új iPhone-t ad majd ki. Az iPadekkel kapcsolatban azt hallani, hogy újra tervezi a tabletet, ami vékonyabb és nagyobb kijelzős (szinte keret nélküli) lehet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!