szerző:
hvg.hu

Jó pár felhasználó panaszkodik nyilvános fórumokon, hogy illetéktelen aktivitást tapasztaltak bankkártyájukon, miután a OnePlus hivatalos weboldalán fizettek vele.

Bizalom. Mindenképpen erre van szükség ahhoz, hogy megadjuk egy weboldalnak bankkártyánk/hitelkártyánk valamennyi adatát. Bizalommal fordultak a felhasználók a OnePlus hivatalos weboldalához is, azonban páran pórul jártak.

Néhány OnePlus-felhasználó, aki 2017 októbere és decembere között vásárolt ezen a weboldalon, bankkártyacsalás áldozata lett. Bár nem széles körű jelenségről van szó, azonban az érintetteknek ez fölöttébb bosszantó. A OnePlus hivatalosan még nem reagált, azonban a felhasználók megosztották – kellemetlen – tapasztalataikat a cég fórumán és a redditen.

Egy gyors felmérés a OnePlus-fórumon azt mutatta, hogy nagyjából a vásárlók negyedét érintette ez a probléma. A OnePlus egyik stábtagja mindenesetre megígérte, hogy haladéktalanul kivizsgálják, mi történhetett. A hivatalos válaszig nem lehet tudni, milyen nagy hibáról van szó, mindenesetre a bankkártyákkal kapcsolatos problémákat nagyon komolyan kell venni, mivel egy csomó kockázatnak teszi ki a tulajdonost.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!