szerző:
hvg.hu

Jó pár felhasználó panaszkodik nyilvános fórumokon, hogy illetéktelen aktivitást tapasztaltak bankkártyájukon, miután a OnePlus hivatalos weboldalán fizettek vele.

Bizalom. Mindenképpen erre van szükség ahhoz, hogy megadjuk egy weboldalnak bankkártyánk/hitelkártyánk valamennyi adatát. Bizalommal fordultak a felhasználók a OnePlus hivatalos weboldalához is, azonban páran pórul jártak.

Néhány OnePlus-felhasználó, aki 2017 októbere és decembere között vásárolt ezen a weboldalon, bankkártyacsalás áldozata lett. Bár nem széles körű jelenségről van szó, azonban az érintetteknek ez fölöttébb bosszantó. A OnePlus hivatalosan még nem reagált, azonban a felhasználók megosztották – kellemetlen – tapasztalataikat a cég fórumán és a redditen.

Egy gyors felmérés a OnePlus-fórumon azt mutatta, hogy nagyjából a vásárlók negyedét érintette ez a probléma. A OnePlus egyik stábtagja mindenesetre megígérte, hogy haladéktalanul kivizsgálják, mi történhetett. A hivatalos válaszig nem lehet tudni, milyen nagy hibáról van szó, mindenesetre a bankkártyákkal kapcsolatos problémákat nagyon komolyan kell venni, mivel egy csomó kockázatnak teszi ki a tulajdonost.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!