szerző:
hvg.hu

Idén is átadja ügyfeleinek az áfacsökkentés árelőnyét a Telenor – közölte a társaság. Az internetszolgáltatásokra vonatkozó általános forgalmi adó mértéke január 1-jétől 18%-ról 5%-ra módosul, ami minden mobilnetes vagy azt is tartalmazó szolgáltatás árára hatással van. Mutatjuk a pontos összegeket.

A szolgáltató emlékeztet: a számlás előfizetések esetén az árcsökkenés a jogszabály alapján abban a számlázási ciklusban érvényesül először, amelyben az elszámolási időszak kezdete 2018. január 1. vagy azt követő időpont. Tehát a 2017. decemberben kezdődő és 2018. januárban záródó számlákban még minden esetben a 18%-os áfakulcs érvényesül. 2018. január 28-tól azonban minden számlás előfizető már a csökkentett áron rendelheti meg a szolgáltatásokat. Ha azonban januárban rendel meg az ügyfél egy internetszolgáltatást úgy, hogy az előfizetésére irányadó számlázási ciklus még nem zárult le, akkor még a korábbi 18%-os általános forgalmi adóval terhelt magasabb díjat kell fizetnie.

Feltöltőkártyás előfizetések esetén az 5%-os áfa 2018. január 1-től érvényesül. Havi/egyszeri díj esetén, amennyiben a 18% áfa tartalmú díj levonása megtörtént 2017. december 31-ig, a szolgáltatás a 2018-ra átnyúló időszakban is használható, a szolgáltatás érvényességének végéig.

Hogy önnek mennyivel kell kevesebbet fizetnie a díjcsomagjáért, azt – lakossági előfizetőként – ebben a nagy táblázatban keresheti ki. Az extra szolgáltatások árváltozásait itt találja. Ha pedig (publikus) üzleti díjcsomagja van, akkor itt tájékozódhat az árváltozás pontos mértékéről.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló árcsökkenésekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!