szerző:
hvg.hu

Jónéhány felhasználót kellemetlen meglepetés ért, miután bankkártyával vásárolt a OnePlus weboldalán. Most a cég is lépett.

A kínai OnePlus jól ismert minőségi okostelefonjairól, amelyek messze nem olyan drágák, mint a Samsung vagy az Apple telefonok. A gyártó nagymértékben tudja csökkenteni a költségeit azzal, hogy nem használ közvetítőket, és az eszközöket saját honlapján értékesíti.

A napokban viszont porszem került az amúgy jól működő gépezetbe. Mi is beszámoltunk arról, hogy panaszosok lepték el a OnePlus fórumát és a redditet: miután a cég honlapján vásároltak, illetéktelen pénzmozgást tapasztaltak a kártyáik mögött álló számlán. A fórumokon megvitatták a problémát, és egy informális felmérésből az derült ki, hogy körülbelül a vásárlók negyede érintett.

©

A OnePlus szerint mindez igen komoly probléma, és az ügy miatt jelentős lépésre szánta el magát: letiltotta weboldalán a bankkártyás fizetést. A kínai okostelefon-gyártó most alternatív fizetési megoldásokat keres, de jelenleg csak a Paypal segítségével lehet az oldalon vásárolni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!