szerző:
hvg.hu

Jónéhány felhasználót kellemetlen meglepetés ért, miután bankkártyával vásárolt a OnePlus weboldalán. Most a cég is lépett.

A kínai OnePlus jól ismert minőségi okostelefonjairól, amelyek messze nem olyan drágák, mint a Samsung vagy az Apple telefonok. A gyártó nagymértékben tudja csökkenteni a költségeit azzal, hogy nem használ közvetítőket, és az eszközöket saját honlapján értékesíti.

A napokban viszont porszem került az amúgy jól működő gépezetbe. Mi is beszámoltunk arról, hogy panaszosok lepték el a OnePlus fórumát és a redditet: miután a cég honlapján vásároltak, illetéktelen pénzmozgást tapasztaltak a kártyáik mögött álló számlán. A fórumokon megvitatták a problémát, és egy informális felmérésből az derült ki, hogy körülbelül a vásárlók negyede érintett.

©

A OnePlus szerint mindez igen komoly probléma, és az ügy miatt jelentős lépésre szánta el magát: letiltotta weboldalán a bankkártyás fizetést. A kínai okostelefon-gyártó most alternatív fizetési megoldásokat keres, de jelenleg csak a Paypal segítségével lehet az oldalon vásárolni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!