szerző:
hvg.hu

Jó pár próbaváltozat után megérkezett az androidos WhatsApp Business, a vállalkozások üzenetküldője.

Jól gondolta a WhatsApp, hogy a több mint 1,3 milliárd felhasználója között szép számmal akadhatnak majd üzleti vállalkozások is. Maga az üzenetküldő az eredeti formájában nem alkalmas a vállalkozások speciális céljaira, nem lehetne több száz ügyféllel tartani a kapcsolatot. Ezért is kezdték el fejleszteni az üzenetküldő üzleti változatát, a WhatsApp Businesst.

Nagyjából egyévnyi várakozás és jó pár próbaverzió után végre megérkezett a WhatsApp Business (Androidra), és a korábbi fizetősséget belengető híresztelésekkel ellentétben ingyen letölthető. Az app számos olyan funkciót kapott, ami jól jöhet a vállalkozásoknak.

©

Üzleti profilt lehet például készíteni pluszinformációkkal (leírás, cím, kontakt infók), de az is hasznos, hogy gyorsan lehet válaszolni a gyakori kérdésekre. Üdvözlő üzeneteket lehet létrehozni, és egyszerű elemzésekkel lehet kideríteni, hogy mely üzenetek a leghatékonyabbak. Az aktuális funkciók még sokáig ingyenesek maradnak, azonban a WhatsApp már pénzt kérne a jövőbeli pluszfunkciókért.