szerző:
hvg.hu

Februárban a divat világát is beveszi a Sony, miután a Nike-kal való együttműködés során elkészítették a kifejezetten gamereknek szánt PlayStation cipőt.

A nagyvállalatok közötti együttműködés viszonylag gyakori jelenség, ám most valami olyannak lehetünk szemtanúi, amelyre talán soha nem volt még példa. Jön az első, kifejezetten gamereknek szánt PlayStation-cipő, amelyhez nem más szolgáltatta az alapanyagot, mint a sportos lábbelikről ismert Nike. A bejelentés szerint a cipőt az NBA Oklahoma City Thunderjében játszó kosaras, Paul George közreműködésével tervezték, aki maga is él-hal a videójátékokért.

A várhatóan február 10-én megjelenő cipő 110 dollárért (átszámítva mintegy 27 ezer forintért) lesz kapható, habár erről egyelőre semmi hivatalosat nem közölt a Sony. A Nike viszont időközben beárazta, néhány szemfüles vásárló pedig kiszúrta azt a gyártó hivatalos weboldalán.

©

És hogy mit kapunk ezért a pénzért? Nos, egy cipőt, amely stílusában a PlayStation fontosabb szimbólumait hordozza magán, de mivel különleges darabról van szó, így nem hiányozhat néhány extra jóság sem, mint a sarokrészbe varrt vásárlói kupon vagy a cipő nyelvébe épített, a kontroller színvilágára jellemző LED-világítás.

©

Míg utóbbi inkább csak dizájnelem – habár annak meggyőző –, előbbi tényleges funkcióval is bír: a kód egy számsort rejt, amely a PlayStation Store-ból letölthető dinamikus témához irányítja a tulajdonost.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!