szerző:
hvg.hu

Februárban a divat világát is beveszi a Sony, miután a Nike-kal való együttműködés során elkészítették a kifejezetten gamereknek szánt PlayStation cipőt.

A nagyvállalatok közötti együttműködés viszonylag gyakori jelenség, ám most valami olyannak lehetünk szemtanúi, amelyre talán soha nem volt még példa. Jön az első, kifejezetten gamereknek szánt PlayStation-cipő, amelyhez nem más szolgáltatta az alapanyagot, mint a sportos lábbelikről ismert Nike. A bejelentés szerint a cipőt az NBA Oklahoma City Thunderjében játszó kosaras, Paul George közreműködésével tervezték, aki maga is él-hal a videójátékokért.

A várhatóan február 10-én megjelenő cipő 110 dollárért (átszámítva mintegy 27 ezer forintért) lesz kapható, habár erről egyelőre semmi hivatalosat nem közölt a Sony. A Nike viszont időközben beárazta, néhány szemfüles vásárló pedig kiszúrta azt a gyártó hivatalos weboldalán.

©

És hogy mit kapunk ezért a pénzért? Nos, egy cipőt, amely stílusában a PlayStation fontosabb szimbólumait hordozza magán, de mivel különleges darabról van szó, így nem hiányozhat néhány extra jóság sem, mint a sarokrészbe varrt vásárlói kupon vagy a cipő nyelvébe épített, a kontroller színvilágára jellemző LED-világítás.

©

Míg utóbbi inkább csak dizájnelem – habár annak meggyőző –, előbbi tényleges funkcióval is bír: a kód egy számsort rejt, amely a PlayStation Store-ból letölthető dinamikus témához irányítja a tulajdonost.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!