szerző:
hvg.hu

Ritka ma már az igazi szenzáció az okostelefonok világában, a Vivo új készüléke mégis hoz egyet: először integrálnak ujjlenyomat-olvasót a kijelző alá. A készüléket holnap jelentik be.

Az idei CES-en ugyan már bemutatták a Vivo új okostelefonját, amelynek ujjlenyomat-olvasója a kijelző alá került. Akkor még nem lehetett tudni sem a nevét, sem a hivatalos megjelenés dátumát, most viszont kiküldte a cég a meghívókat.

Holnap kerül sor egy pekingi rendezvény keretében a telefon bejelentésére, helyi idő szerint este fél nyolctól. A meghívón nincs utalás az árra vagy a specifikációkra, viszont azt már tudni, hogy tulajdonképpen a tavaly októberben megjelent Vivo X20 Plus módosított változatáról van szó, és az eddigi kiszivárogtatások alapján a specifikációik is nagyon emlékeztetnek egymásra.

©

Az OLED-kijelző 6,43”-es, és támogatja az FHD+ felbontást és a 18:9 képarányt. 4 GB-nyi a RAM, 128 GB a natív tárhely, és a szinte keret nélküli készüléket Qualcomm Snapdragon 660 processzor hajtja. A hátoldalon duplalencsés (12 MP + 5 MP) a kamera, a szelfikészítő 12 MP-es. Az Android 7.1.2 Nougatot futtató készülék akkuja 3800 mAh-s.

A legutóbbi értesülések szerint a telefon neve Vivo X20 Plus UD (under display – kijelző alatt) lehet, utalva a telefon különlegességére, a Synaptics Clear ID 9500 ujjlenyomat-érzékelőre. Ez az üveglap és az OLED-kijelző közé került. Az okostelefon körülbelül 0,7 másodperc alatt történő feloldása mellett az ujjlenyomat-olvasóval kifizetéseket is lehet hitelesíteni.

©

Mint említettük, a meghívón nem szerepel az ár, azonban napvilágot láttak már olyan értesülések, hogy a Vivo X20 Plus UD körülbelül 625 dollárba (158 ezer forintba) fog kerülni. Ez egyáltalán nem kizárt, lévén a Vivo X20 Plus árcédulájára 546 dollár (138 ezer forint) került.

Korábban mind az Apple-nél, mind a Samsungnál szóba került, hogy display alatti ujjlenyomat-olvasó lehet valamelyik 2017-es telefonjukban, azonban nem tudtak ilyen modellt készíteni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!