szerző:
hvg.hu

A novemberi jelentős átalakítás után egy kisebb ráncfelvarráson esett át a napokban az Apple igen népszerű videokészítő alkalmazása. Még a kínai újév is előkerül benne.

Tavaly márciusban jelent meg az Apple Clips nevű appja, amelyikkel mókás videókat lehet készíteni. A klipek fotókkal, háttérképekkel, matricákkal, hangulatjelekkel kombinálhatók, sőt még zene is adható hozzájuk – a részletekről itt olvashatnak.

Novemberben történt egy nagyobb frissítés, most pedig egy kisebb ráncfelvarrásra került sor. Az Apple mindenekelőtt megnövelte a böngészés, illetve a szelfi-jelenetek (Selfie Scenes) készítése közbeni stabilitást. A Selfie Scenes egyébként a novemberi frissítéskor jelent meg, amikor már volt iPhone X, ugyanis a TrueDepth kamerát lehet használni 360 fokos szelfi-jelenetek készítésére. Javítottak egy bosszantó hibát a Top Secret poszterben is.

©

Újabb Star Wars karakterek is érkeztek matricák formájában, és ilyen témájú animált poszterek is elérhetők. Új effektek és szűrők is kerültek az alkalmazásba. Emellett – tisztelegve a február 16-án kezdődő kínai újév előtt – speciálisan tervezett holdújév témájú poszter és címke is került az appba. A poszteren szereplő felirat (Gung Hay Fat Choy) boldog újévet jelent. Amúgy nem meglepő a kínai újév témájú frissítés, Tim Cook is elismerte, mennyire fontos számukra a kínai piac. Kína még meg is előzte az Egyesült Államokat abban az értelemben, hogy az ázsiai országban töltötték le a legtöbb appot az App Store-ból.

A Clips app ingyenes, és letölthető az App Store-ból.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!