szerző:
hvg.hu

Lassan kész tényként könyvelhetjük el, hogy új trend van megszületőben a mobilvilágban, miután egyre-másra kerülnek elő a hajtogathatós telefonokkal kapcsolatos szabadalmi tervek. Több más gyártó után most az LG-ről derült ki, hogy hasonló készüléken dolgozik. Pontosabban készülékeken, merthogy a mobil nem csak telefonálásra lesz jó.

Ha a vásárlók előtt egyelőre nem is, a színfalak mögött már érezhető (vagy inkább látható) küzdelem folyik egy új trend életbeléptetéséért: jönnek a könyvszerűen nyitogatható, ezáltal több funkció ellátására is képes mobilok. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy lassan nem telik el úgy hónap, hogy ne kerülne napvilágra valamilyen újabb szabadalom, most például az LG-től.

A vonatkozó terveket a Szellemi Tulajdon Világszervezeténél nyújtotta be a gyártó, a GSMinfo szerint 2017 júliusában, de azok csak idén, néhány nappal ezelőtt váltak publikussá. Érdekesség, hogy az LG rögvest két, egymástól eltérő készülékre vonatkozó szabadalmat is benyújtott.

Ezek közül az első a kevésbé izgalmasabb: egy szintúgy félbehajtható telefonról van szó, amely kameramodullal is rendelkezik, összecsukott állapotban pedig hasznos információkat képes megjeleníteni, mint a pontos idő, és feltehetően az értesítések. Ennél több információ azonban nem nyerhető ki a képekből a portál szerint.

©
©

Nem úgy a másodikból, amely egy fokkal máris érdekesebbnek tűnik: a terv egy olyan készülékről tesz említést, amely kinyitva egy kisebb táblagépként képes funkcionálni, így az eredetileg telefonkét aposztrofált termék rögvest két eszközt testesít meg, nem kis mértékben bővítve a hagyományos szerepköröket. Például arra is jó lehet, hogy egy hosszabb utazás alkalmával filmet nézzünk rajta. Helytakarékos, és mivel használata nem igényel semmiféle előkészületet, akár két metróállomás között is gyorsan szétnyitható.

©
©

A telefon ráadásul egy extra panellel is rendelkezik, amely a fontosabb információk megjelenítésére alkalmas és összecsukott állapotban lehet "előhívni".

©

Ezzel együtt nem valószínű, hogy a csukogatható mobilok rövid időn belül ellepik a boltok polcait. A Samsung például régóta kísérletezik saját megoldásával, és bár iparági szakértők azt valószínűsítették, már 2017-ben megláthatjuk, a gyártó azóta sem közölt semmit ilyen irányú fejlesztéseiről.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!