szerző:
hvg.hu

Kissé gyerekesen reagált a Xiaomi egy számára nem kellemes eredményt hozó szavazásra, egész egyszerűen eltüntette Twitter-fiókjából.

Nem ritka manapság, hogy az okostelefon-gyártók saját felületüket töltik rá az Androidra, mivel ez is egy módja annak, hogy ne legyenek egyformák az amúgy igen hasonló hardver-specifikációjú telefonok. Ismert példa erre a Xiaomi MIUI skinje, amelynek közkedveltségében annyira bízott a kínai cég, hogy megszavaztatta arról a felhasználókat a Twitteren, hogy vajon a MIUI (9) vagy inkább az Android One tetszik-e jobban nekik.

Az eredmény azonban nem az lett, amire a gyártó számított, kiderült ugyanis, hogy a felhasználók (bár nem túl nagy) többsége jobban kedveli az Android One-t (amire azért lehetett volna következtetni abból, hogy mennyi dicséretet kapott az Android One-nal érkező Mi A1 telefon).

©

Ami ezután következett, az kicsit megmosolyogtató: hirtelen eltűnt a szavazás (eredménye) a Xiaomi Twitter-fiókjából. Csakhogy ismét beigazolódott a régi netes igazság: ami egyszer felkerült a netre, azt már nem lehet eltüntetni. A fenti képernyőfotó mutatja is a szavazás eredményét. Mivel több mint 14 ezer falhasználó nyilvánított véleményt, elég tekintélyes mintáról van szó, bár kérdés, hogy közülük hány felhasználó valódi Xiaomi-ügyfél.

Arra viszont jól jöhet egy ilyen felmérés, hogy a Xiaomi elgondolkozzon azon, érdemes kicsit „tisztábbá” tennie a MIUI-t.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!