szerző:
hvg.hu

Nem lehet csak úgy képernyőfelvételt készíteni az Instagramon néhány órára megosztott (stories) képekről és videókról, ha ugyanis ilyen történik, a rendszer automatikusan jelzést küld erről a tartalmat megosztó felhasználónak. Az új funkciót már javában tesztelik.

Vagy alvási gondokkal közdenek az Instagram fejlesztői, vagy tényleg rákapcsoltak a munkára: az utóbbi napokban számos új funkciót jelentettek be, köztük egy tényleg nagyon várt darabot is, ám ez végső soron nem úgy sült el, ahogy azt valószínűleg a felhasználók szerették volna. Most egy újabb apró, ám annál hasznosabb módosítással jelentkeztek.

A TechCrunch híre szerint néhány felhasználónál már bekapcsolták azt a funkciót, amely a képmegosztó Stories odalán megjelenő tartalmaknál fog működésbe lépni, ha valaki mondjuk képernyőmentést készít egy ott publikált fotóról/videóról. Mindez úgy működik majd, hogy a tartalmat megosztó felhasználó egy rendszerüzenet formájában finom jelzést kap arról, hogy az általa közzétett képet másvalaki (is) rögzítette.

Ha valakit rajta kap a rendszer, azt fióknévvel együtt továbbítja az eredeti felvételt megosztó felé, így azonnal láthatóvá válik, ki próbálja meg így hosszabb távra is eltenni magának az általunk csak pár órára elérhetővé tett felvételt. Bár az Instagram részéről nem mondták ki, a lépéssel alighanem a publikált fotók, illetve videók gátlástalan többszörözése ellen kívánnak fellépni a fejlesztők, mely érdekes mód, teszi hozzá a TechCrunch, a Snapchat esetében is majdnem így működik.

Az új funkció széles körben való megjelenéséről nincs információ, azt egyelőre csupán néhány felhasználó tudja tesztelni. Tippünk szerint az élesesítésre az elkövetkezendő napokban kerül sor, legalábbis a kipróbálásra küldött funkciók többségénél ez volt a tapasztalat.

Ha máskor is tudni szeretne az Instagram új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Tech

Elgondolkodtató videó: mindenki mindig ugyanazt teszi ki Instagramra?

Némi kreativitással valóban tetszetős képeket lehet készíteni az Instagramon, csakhogy egy most megjelent videó ennek éppen az ellenkezőjét sugallja: a felhasználók jelentős része lényegében másokat utánozva igyekszik még több lájkra szert tenni, ahelyett, hogy saját fantáziájára támaszkodna.