szerző:
hvg.hu

A Facebook új matricákat és feliratokat készített a Messenger kamerájához, de a friss szerelmesekre is gondolt egy aprósággal.

Megszokhattuk már, hogy a Facebook nemcsak a hírfolyamot, de időnként a Messengert is változtatja – tesz bele egy-két új funkciót, vagy épp reklámokat jelenít meg rajta. Ezúttal a Valentin-naphoz kapcsolódóan készítettek néhány újdonságot a fejlesztők.

Az egyik ilyen, hogy ha mostantól valaki (újonnan) beállítja a Facebookon, hogy kapcsolatban van, a Messenger értesítést küld neki, amivel megnyithatja a beszélgetést a kedvesével, ahol több dolog is történhet. Egyfelől szívecskék repülhetnek át a kijelzőn (épp úgy, ahogy most, amikor egy szívet küldünk a másiknak a beszélgetésben).

A jobb alsó sarokban a 😍 emoji jelenik majd meg, hogy egyetlen mozdulattal küldhessük el azt a párunknak. Emellett személyesebbé is tehetjük a beszélgetést azzal, hogy becenevet adunk a másiknak, beállíthatjuk a beszélgetés színét vagy épp hangulatjelet adhatunk hozzá. Nem mellesleg az elérhető ismerősök közül ő lesz az első, aki az elérhető felhasználók között megjelenik.

De azoknak is érdemes lesz ránézniük a Messengerre, akik már régóta párkapcsolatban vannak, a Messenger kamerájához ugyanis több, a Valentin-nap alkalmából készített matrica és felirat is érkezett.

©

És ha már Valentin-nap, akkor a Facebook azt is közzétette, hogy melyik hangulatjelet használjuk a leggyakrabban. A napi 2 milliárd emojiból a top 5-ben nemcsak a szív, de a 😘 és a 😍 is megtalálható. Kiderült az is, hogy a szív a férfiak és a nők számára is a második leggyakrabban használt hangulatjel.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!