szerző:
hvg.hu

Nem akárhogy turbózza fel az LG tavalyi zászlóshajóját, az LG V30-at, mesterséges intelligencia csomagot ad a telefonhoz.

Az LG bejelentette, hogy hamarosan bemutatja az LG V30 csúcstelefon 2018-as változatát, amely történetének legfejlettebb készüléke lesz. Mind a kamerát, mind a hangfelismerést mesterséges intelligencia fogja támogatni, amelyen a cég mérnökei több mint egy évig dolgoztak. Az eredmény – állítja az LG – egy olyan AI-technológia csomag, amelyik a felhasználók igényeihez és egyedi szokásaihoz igazodik.

A csomag két részből áll. A Vision AI újgenerációs képfelismerő funkciót kínál, a Voice AI pedig számos új hangparancsot hozott. A Vision AI-nek kösz9nhetően az LG V30 fényképezőgépe még intelligensebb lesz, ugyanis automatikusan elemzi a fotózni kívánt tárgyakat, és felajánlja a legjobb felvételi módot. Tartalmaz egy „gyenge megvilágítású felvételi módot” is, amelyik jóval fényesebbé teszi a sötét képeket.

©

A Google Assistanttel együttműködő Voice AI abban segít, hogy egyszerű hangparancsokkal lehessen androidos appokat futtatni, illetve beállításokat változtatni, azaz nem kell a felhasználónak hosszas menürendszerekben bóklásznia. Kilenc új hangparanccsal érkezik a 2018-as LG V30, azon a 23 parancson felül, amelyek már a tavalyi modellben is elérhetők.

Az LG nem árult el konkrét specifikációkat az idei V30-ról (korábban 256 GB-os tárhelyről lehetett hallani), azt viszont megígérte, hogy tovább javítja okostelefonjai mesterséges intelligencia kapacitását a Voice AI és a Vision AI funkciókhoz hasonlókkal. A 2018-as LG V30-at a barcelonai MWC-n ismerheti majd meg a világ.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!