szerző:
hvg.hu

Nem akárhogy turbózza fel az LG tavalyi zászlóshajóját, az LG V30-at, mesterséges intelligencia csomagot ad a telefonhoz.

Az LG bejelentette, hogy hamarosan bemutatja az LG V30 csúcstelefon 2018-as változatát, amely történetének legfejlettebb készüléke lesz. Mind a kamerát, mind a hangfelismerést mesterséges intelligencia fogja támogatni, amelyen a cég mérnökei több mint egy évig dolgoztak. Az eredmény – állítja az LG – egy olyan AI-technológia csomag, amelyik a felhasználók igényeihez és egyedi szokásaihoz igazodik.

A csomag két részből áll. A Vision AI újgenerációs képfelismerő funkciót kínál, a Voice AI pedig számos új hangparancsot hozott. A Vision AI-nek kösz9nhetően az LG V30 fényképezőgépe még intelligensebb lesz, ugyanis automatikusan elemzi a fotózni kívánt tárgyakat, és felajánlja a legjobb felvételi módot. Tartalmaz egy „gyenge megvilágítású felvételi módot” is, amelyik jóval fényesebbé teszi a sötét képeket.

©

A Google Assistanttel együttműködő Voice AI abban segít, hogy egyszerű hangparancsokkal lehessen androidos appokat futtatni, illetve beállításokat változtatni, azaz nem kell a felhasználónak hosszas menürendszerekben bóklásznia. Kilenc új hangparanccsal érkezik a 2018-as LG V30, azon a 23 parancson felül, amelyek már a tavalyi modellben is elérhetők.

Az LG nem árult el konkrét specifikációkat az idei V30-ról (korábban 256 GB-os tárhelyről lehetett hallani), azt viszont megígérte, hogy tovább javítja okostelefonjai mesterséges intelligencia kapacitását a Voice AI és a Vision AI funkciókhoz hasonlókkal. A 2018-as LG V30-at a barcelonai MWC-n ismerheti majd meg a világ.