szerző:
hvg.hu

Eltüntette a napokban a Kép megtekintése opciót a Google a képtalálatoknál. Ez a lehetőség azonban nem veszett el örökre.

Mi is beszámoltunk a Google sokak által barátságtalannak tekintett lépéséről: a neves képügynökséggel kötött megállapodásnak megfelelően eltávolította a képtalálatnál a Kép megtekintése lehetőséget, amellyel új fülön, a maga teljes valójában jelent meg a választott kép – a részletekről itt olvashatnak.

A net népe azonban nem szívesen veszi tudomásul a számára kényelmetlen húzásokat, s már meg is jelent a Chrome-bővítmény (Kép megtekintése), amely újra elérhetővé teszi a Kép megtekintése és a Keresés a kép alapján gombokat a Google képkeresőjében.

©

A bővítmény használata igazán egyszerű, csupán telepíteni kell, és a továbbiakban, mit ha mi sem történt volna, visszakerülnek az eltávolított gombok a képkeresőben. Kérdés, hogy mindez mennyiben sérti a Google-Getty Images megállapodást, és hogy meddig marad a bővítmény a Chrome Web Store-ban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!