szerző:
hvg.hu

A Photos Companion nevű alkalmazással nemcsak az androidos eszközöket, de az iPhone-okat és az iPadeket is kényelmesen, gyorsan és egyszerűen össze lehet kötni a windowsos számítógépekkel.

Több mint fél évtizede már, hogy az Apple bemutatta az AirDrop nevű szolgáltatását, ami jelentős könnyebbséget hozott azoknak, akik rendszeresen mozgatnak fájlokat egyik eszközről a másikra. A könnyebbség abban rejlik, hogy ehhez nincs szükség külön vezetékre, csak arra, hogy a készülékek ugyanahhoz a wifi-hálózathoz csatlakozzanak. A Windows-felhasználók számára eddig ilyen fejlesztést nem készített a Microsoft, a napokban azonban elkészültek vele.

A Microsoft Garage fejlesztette ki az androidos eszközökre, valamint iPhone-ra és iPadre is elérhető Photos Companion nevű appot, amely képes vezeték nélkül összekötni a számítógépet az Apple vagy az androidos gyártók készülékeivel.

A használatához a fejlesztők szerint először meg kell nyitni a Windows 10 alatt futó Fényképek alkalmazást, majd ott a Beállítások között bekapcsolni a Help Microsoft test the mobile import over Wi-Fi feature menüpontot. Ezek után elég bezárni majd újra megnyitni a gépen a Fényképek appot, majd az importálásnál a From mobile over Wi-Fi menüpontot kiválasztani.

©

Ha ez megvan, egy QR-kód jelenik majd meg a programban, amit a Photos Companion appal kell beolvasni, ezzel pedig kész is a mobil és a számítógép párosítása.

A tesztelésünkkor egyelőre nem volt elérhető a Windows 10-es Fényképek alkalmazásban az a menüpont, amivel össze tudtuk volna párosítani a mobilt és a gépet, de sejtésünk szerint hamarosan elérhetővé válik majd a fejlesztés.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló programokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!