szerző:
hvg.hu

A cég nemrég mutatta be, mire képes az általuk fejlesztett SpotMini robotkutya, ha összedolgozik egy másik robottal. Most azt is láthatjuk, mennyire állóképes a "jószág".

Egyre ügyesebb robotokat fejleszt a Boston Dynamics, és ezt nemrég ismét bebizonyították. A korábban már bemutatott SpotMini nevű robotkutya nemcsak önmagában hasznos, hanem a jelek szerint képes együttműködni más robottársaival is – ha azok a segítségét kérik.

A cég azonban nemcsak a robotok ügyességét mutatja be videóban, hanem azok állóképességét is. Először akkor esett le az állunk, amikor az első robotkutyát próbálták meg felrúgni – sikertelenül. Aztán jött a pakoló robot, aminek mindig kiverték a kezéből a "rakományt", mégis mindig tudta a dolgát. Apropó, látta már ennek a mucsizoltános verzióját?

A Boston Dynamics most ismét egy videóval jelentkezett, amiben a SpotMini állóképességét tesztelték. Az ajtón is átmenni képes, karral ellátott robotot a fejlesztők minden erővel megpróbálták megállítani: lenyomták a karját, kitámasztották az ajtót, visszahúzták, ám semmi sem tudta eltántorítani attól, hogy elvégezze a feladatát.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.