szerző:
hvg.hu

Bejárta a netet a múlt héten egy szívszorító kép egy ghánai tanárról, aki hagyományos táblán, krétával felvázolt rajzon magyarázza a Word működését. Meg is indultak az adományok az iskolának.

Nekünk elképzelhetetlen, hogy számítógép nélkül lehessen informatikát tanulni, de például Ghánában iskolatáblára rajzolva oktatják a szövegszerkesztő használatát. A közösségi felületeken Owura Kwadwo nevet használó, de mint később kiderült, valójában Richard Appiah Akoto nevű tanár vonatkozó képe be is járta az internetet, szinte órák alatt vírussá vált.

A felvétel valóban szívszorító, azonban volt, aki többet tett a sajnálkozásnál. Egy kameruni vállalkozó a Twitteren kezdte el keresni, hogy kiről készült a felvétel, majd az afrikai Microsofthoz fordult, hogy felhívja a figyelmet a tanárra, és segítséget kérjen számára. A Microsoft azonnal reagált, közölte, hogy megajándékozzák egy géppel a tanárt, sőt ingyenes hozzáférést adnak számára néhány szakmai továbbképzési szolgáltatásukhoz.

A vállalkozónak azonban ez nem volt elég, tovább próbálta puhítani a redmondi óriást, és Akoto minden diákja számára megpróbált komputert kérni. A Microsoft egyelőre nem reagált a kérésre. Időközben számos kritikus hangot lehetett hallani azzal kapcsolatban, hogyan lehet, hogy egy oktatási intézményben nincsen számítógép 2018-ban, és már több notebook és projektor is érkezett az iskolába külsős felajánlásokból.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!