szerző:
hvg.hu

A Google nem ritkán szerepeltet egy-egy kiemelkedő teljesítményt nyújtó női alakot a kereső logója helyén megjelenő különleges grafikáiban. Most, a március 8-i nemzetközi nőnap alkalmából tucatnyi művészt kért meg arra: ünnepeljék a nőket.

Miért került néhány hónapja Clare Hollingworth a Google kereső főoldalára? És Gertrude Jekyll mivel érdemelte ki ezt a megtiszteltetést? No és Marie Harel, akinek találmányával naponta találkozunk az ábécében? A szabadságot és egyenlőséget gyakran hangoztató Google gyakran szerepeltet feledésbe merült, de történelmünket meghatározó nőket keresője főoldalán.

A nemzetközi nőnap alkalmából idén 12 nagyon más látásmóddal és háttérrel rendelkező női művészt kértek fel arra, hogy rövid rajzolt képsorban ossze meg személyes történetét – ezek az emlékek, pillanatok, benyomások kerültek most a Google kereső főoldalára, már a március 8-ai ünnepet megelőző órákban. A vállalatnál azt remélik: sokan magukra ismernek majd a képsorokból, melyek ugyan egy-egy egyedi történetet dolgoznak fel, bizonyos értelemben univerzálisak, és megmutatják, mennyi közös van bennünk.

©

A rajzok kísérőszövege magyar nyelvű. Mindegyik történetet végignézheti, ha rákattint a Google főoldalára, majd a lejátszás gombbal elindítja az éppen előkerült miniképregényt. Ha ráfrissít az oldalra, mindig újabb sztori jelenik meg, a 12 közül véletlenszerűen. A történeteken belül a rajz alatt megjelenő nyilakkal lapozhat előre-hátra. A menü feliratú gombbal pedig a mai különleges Google-logógyűjtemény tartalomjegyzékéhez jut, itt kézzel is kiálasthatja a még nem látott sztorikat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!