szerző:
hvg.hu

A legnagyobb kézműves propagandaportál kedden ráncigálta bele a magyar politikába a világ egyik legnagyobb technológiai vállalatát.

Az Origo információi szerint a Facebook aktívan be akar szállni a magyar választási kampányba a kormánypártokkal szemben a bevándorláspárti ellenzék oldalán. Megtanultuk már, akiről ilyet feltételeznek, arra előbb-utóbb lecsap a kormányzati óriásplakát-készítő kommandó. Egy tumblres mémgyáros levette a terhet a kormányzati grafikusok válláról, és elkészítette a Soros-ellenes plakátok zuckerbergesített változatát.

©

És természetesen egy ilyen skandallum után a Facebook nemzetiesítése sem maradhat el – még akkor sem, ha apró válságjelek mutatkoznak a közösségi oldal táborában.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!