szerző:
hvg.hu

Európában a Huawei nyújtotta be 2017-ben a legtöbb új szabadalmat, ezzel a vállalat az első kínai cég lett, amely valaha az európai lista élén végzett.

Az Európai Szabadalmi Szervezet (EPO) most közzétett éves jelentése szerint Európában tavaly minden eddiginél több, összesen közel 166 ezer szabadalmi bejelentést tettek, ami négy százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. A legtöbb szabadalmi kérelmet az egészségügyi technológia, a digitális kommunikáció és a számítástechnika területén nyújtották be tavaly Európában.

©

A listavezető Huawei 2398 szabadalmat jegyeztettett be. A második helyen az egy év alatt jelentőset ugró Siemens lett, és szintén 2000 fölötti kérelmet adott be az LG és a Samsung is.

©

A Huawei a tavalyi év végéig több mint 64 ezer szabadalmi bejelentést tett Kínában, és 48 ezernél többet más országokban. A vállalat összesen 74 ezer elfogadott szabadalommal rendelkezik, amelyek 90 százaléka találmányi szabadalom. A vállalat közlése szerint náluk 180 ezer munkavállalójának 40 százaléka, mintegy 80 ezer ember vesz részt valamilyen módon kutatás-fejlesztési tevékenységben. A cég éves árbevételének legalább 10 százalékát fordítja K+F-re, a következő években várhatóan évente 10 és 20 milliárd dollár közötti összeget invesztál ebbe.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!