szerző:
hvg.hu

Odate japán várost nézhetjük meg kutyaszemmel a Google Street View egyik változatával, amelyet viccesen csak Google Dog View-nak neveznek.

Két helyi Akita fajtájú, nagy, bolyhos szőrű kutyus vezet körbe Odate japán városban a Google Street View egy különös megvalósításában. A Google-autó helyett Akóra és Asukára, két helyi kutyára szerelték fel a fényképezőgépeket, így valósulhatott meg a 360 fokos városnézés kutyaszemmel. Ha forgatjuk a fényképezőgépet, akkor akár az állat tündéri, szőrös arcocskája töltheti ki a képernyőt. A város és a kutyák kiválasztása nem véletlen, az Akita kutyák Odate történelmének és kultúrájának fontos részét képezik.

©

A kutyákkal együtt megnézhetjük többek között a legendás kutya, Hachiko bronzszobrát, aki hosszú éveken keresztül mindennap a gazdája elé ment az állomásra, nem tudva, hogy a férfi már rég meghalt. A szobor mellett láthatjuk az öreg kutyák emlékhelyét, a Roken szentélyt, a szabadtéri fürdőt és az Akita kutyamúzeumot is.

A Google Dog View egyelőre csak Odate városra korlátozódik, de talán ha az internet népe beleszeret a kutyaszemmel történő városnézésbe, akkor elképzelhető, hogy más helyszínekkel és más kutyákkal is próbálkozik majd a Google.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.