szerző:
hvg.hu

A Samsung számára most igen fontos kérdés, hogy mit szólnak a felhasználók nemrég bemutatott csúcstelefonjához, milyen az előrendelési kedv.

Rekordok ugyan nem dőltek meg, de a Galaxy S9 és S9+ dél-koreai előrendelési adatai hasonlóak a Galaxy S8-akéhoz, derült ki a hét elején bennfentes ipari források tájékoztatása alapján.

A 217-es modellekből az előrendelés első két napján 550 ezer darabot rendeltek a távol-keleti országban, míg az új sorozatból valamivel kevesebbet, vagy legfeljebb ugyanennyit. A Galaxy S8 és S8+ akkor rekordokat döntött, de ezt nem fogják a Galaxy S9-ek túlszárnyalni. A Samsung egyelőre nem osztott meg hivatalos adatokat.

Iparági megfigyelők korábban azt feltételezték, hogy a Galaxy Note7 fiaskó jelentette az igazi hajtóerőt a Galaxy S8 sikerében, ugyanis a Samsung-rajongók csúcstelefon nélkül maradtak 2016 végén. 2017-ben viszont nem történt hasonló eset, és sokan egyelőre nem is akarják lecserélni Galaxy S8 telefonjukat. A Samsung ennek ellenére úgy gondolja, hogy a Galaxy S9-eladások felülmúlhatják majd a Galaxy S8-akét, amelyekből egyébként 37 millió darabot értékesítettek a megjelenésük utáni 11 hónapban. Még ha nem is sikerül elérni ezt, várhatóan a Samsung mostani új készülékei lesznek az év legsikeresebb nem iOS-es telefonjai.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!