szerző:
hvg.hu

Egy nemrégiben publikált kutatás szerint az Apple ID-k a legdrágábban kínált hozzáférések a pénzügyi szektoron kívül.

A VPN szolgáltatásokat nyújtó Iop10VPN kutatása alapján az Apple ID-kat átlagosan 15,39 dollárért (majdnem négyezer forintért) árulják a sötét weben, és ez a legmagasabb ár, amit egy olyan hozzáférésért kell fizetni, ami nem pénzügyi szolgáltatáshoz kapcsolódik – írja a 9to5Mac.

A legdrágábban egyébként a PayPal-adatokat adják, hozzáférésenként 274 dollárért, a Western Union account ára viszont „csak” 101 dollár, a hitelkártya-adatok pedig átlagosan 50 dollárba kerülnek. A nem pénzügyi Skype-hoz való account ára pedig kevesebb mint 10 dollár.

©

A sötét weben értékesített hozzáféréseket adathalászcsalásokkal szerzik meg, és ilyen szempontból az Apple ID-k kedvező célpontok. Elég csak felidézni a hírességek intim fotóinak közzétevését, a Fappening néven emlegetett botrányt, ennél Apple ID-kkal tudtak hozzáférni az iCloudban tárolt képekhez.

Az adathalász csalások kivédésének egyik legjobb módszere, ha nem adjuk meg hitelesítési adatainkat egy weboldalon, amíg le nem ellenőriztük a site-ot. Még jobb a kétlépcsős hitelesítés, ami még akkor is véd, ha valaki elorozta volna hitelesítési adatainkat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!