szerző:
hvg.hu

A jubileumi iPhone-nál vezette be az Apple a notchot, azaz a kijelző tetején lévő, fontos érzékelőket rejtő bevágást. Lehet, hogy jövőre megszabadul tőle?

Vegyes fogadtatás kísérte a jubileumi iPhone-on bemutatkozó notchot, azaz a kijelző feéső részén lévő bevágást, amely alatt a True Depth Camera és a Face ID érzékelők bújnak. Az ötlet ezzel együtt praktikusnak bizonyult, mi több, a notch egyfajta divattá vált, és mivel sokan szerettek volna az iPhone X-re hasonlítani, több androidos gyártó is átvette ezt a megoldást, beleértve az ASUS-t, a Huaweit, az LG-t, a OnePlust és az Oppót.

Míg az idén érkező iPhone-okban minden bizonnyal megmarad a notch, addig iparági bennfentesektől származó információk  szerint a 2019-es iPhone-okból eltűnhet, így azok a modellek igazi teljes képernyős élményt tudnak majd kínálni.

Egyelőre még nem világos, hogy miként tudja majd megoldani az érzékelők elhelyezését az Apple, vannak, akik szerint a kijelző alá rejti őket, míg mások úgy vélik, hogy a megjelenítő BM (Black Matrix) területét használhatja. Lehet, hogy akkor a 2019/2020-as androidos csúcstelefonokból is eltűnik majd a notch?

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!