szerző:
hvg.hu

Bár az új Samsung nagyágyú rendelkezik a vérnyomásméréshez szükséges szenzorral, a vonatkozó környezet eddig hiányzott hozzá. Ezt pótolja most a Samsung, és némi extrával is megfűszerezik, hogy tovább bővítsék a telefonnal elvégezhető egészségügyi mérések sorát.

Alighanem régi adósságát törleszti a Samsung azzal, hogy vérnyomásmérésre is alkalmassá teszi aktuális csúcsmobilját. A Galaxy telefonokon eddig ugyanis „csak” a véroxigénszintet lehetett mérni, illetve az egészségi állapotunkat nyomon követő S Health-nek hála mindezeket adatokká is formálta a készülék, hogy tippet adjon használójának arról, min volna célszerű változtatni.

A néhány hete bemutatott Galaxy S9 már ezen a téren is fejlettebb, de vérnyomásmérést még vele sem lehet végezni, annak ellenére sem, hogy a telefon erre alkalmas szenzora már rendelkezik ezzel a képességgel. Ez azonban hamarosan megváltozik, ugyanis már javában készül a funkcióhoz tartozó környezet, amelyet egy alkalmazás formájában tesznek majd elérhetővé, a gyártó ígerete szerint március 15-én. A méréshez így a már meglévő és későbbi készüléktulajdonosok is hozzájutnak, a funkció nem igényel majd külső eszközt.

A Samsung Galaxy S9-et mi is leteszteltük, az új telefon legérdekesebb funkcióiról és tapasztalatainkról itt olvashat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!