szerző:
hvg.hu

Hamarosan jön a WhatsApp új verziója, amellyel a jelek szerint küldés után akár egy órával is törölhetők lesznek az üzenetek az üzenetküldőben.

A Facebook tulajdonában lévő WhatsApp tavaly október végén állt elő a sokak által várt lehetőséggel: utólag is lehetőség van az üzenetek törlésére. Igen ám, de meglehetősen szűkre szabták ennek kereteit: az üzenetünket a címzettnél is törlő funkció használatára mindössze 7 perc áll rendelkezésre.

A WABetaInfo szúrta ki, hogy az alkalmazás következő verziója igencsak lazít a korlátokon: a programkódból kitúrt részletek alapján úgy tűnik, hogy 16 másodperces, 8 perces és 1 órás limit is lesz az appban. Jó esély van rá, hogy az időintervallumot – a gmailes megoldáshoz hasonlóan – mindenki saját magának határozhatja majd meg a beállításokban.

Az üzenetek visszavonási lehetőségére egyébként a Gmail mellett a biztonságáról híres Telegramon és a hazánkban különösen népszerű Viberen is van lehetőség – ez utóbbin két hét alatt bármikor törölni lehet a címzettnél a már elküldött üzenetünket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!