szerző:
hvg.hu

Bár csak pénteken kezdődik a Samsung új csúcstelefonjának értékesítése, az iFixit csapatához már eljutott egy Galaxy S9. Szét is szedték gyorsan.

Az iFixit csapata rendszeresen szétkapja az új csúcstelefonokat, egyrészt hogy lássa, milyen alkatrészek találhatók bennük, másrészt hogy következtessen a készülék egyszerű vagy bonyolult javíthatóságára.

Legutóbb a Samsung új csúcstelefonja, az általunk valamivel finomabban, de szintén alaposan letesztelt Galaxy S9 került sorra. A készülék szétszedése viszonylag egyszerű volt, akárcsak a Galaxy S8 esetében, most is könnyen el lehetett távolítani a hátoldali üvegborítást, és máris hozzá lehetett férni a telefon belvilágához.

©

Több moduláris komponenst is találtak, például a 3,5 mm-es audio-csatlakozót, az ujjlenyomat-érzékelőt, az előlapi kamera érzékelőjét – ezeket önmagukban, gyorsan lehet cserélni. Ezzel együtt a Galaxy S9 a könnyű javíthatóságot reprezentáló 10 pontból mindössze 4-et kapott. Ennek az volt az oka, hogy a telefon szétszedéséhez időnként nagyon erős ragasztókkal kellett megküzdeni, különösen az akkumulátor esetében.

Bár a javíthatóság szempontjából a Galaxy S9 nincs a csúcson, a hardvereiről elismeréssel szóltak az iFixitesek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Tech

Jó tudni: nem csak a pulzust, a vérnyomást is méri a Samsung Galaxy S9

Bár az új Samsung nagyágyú rendelkezik a vérnyomásméréshez szükséges szenzorral, a vonatkozó környezet eddig hiányzott hozzá. Ezt pótolja most a Samsung, és némi extrával is megfűszerezik, hogy tovább bővítsék a telefonnal elvégezhető egészségügyi mérések sorát.