szerző:
hvg.hu

Bár rengeteg különféle appot töltünk le az alkalmazás-áruházakból, a legtöbb bevételt a játékok hozzák – derült ki egy egészen friss kutatásból.

Érdemes mobiljátékokat fejleszteni, ugyanis – derült ki az App Annie és az IDC kutatói által készített, Gaming Spotlight 2017 Review című felmérésből – az appokból származó bevételek 80 százalékát a játékok adják, annak ellenére, hogy a letöltött alkalmazásoknak csak a 35 százalékát tették ki.

©

A kutatásból az is kiderült, hogy a felhasználók 2,3-szer annyit költenek mobiljátékokra, mint PC-s, illetve Maces játékokra, a konzolos játékokból származó bevételek pedig elenyészőek. Miközben több játékot vesznek a felhasználók a Google Play Store-ban, mint az App Store-ban, az iOS-es játékokra kétszer annyit költenek – fedi fel a tanulmány, anélkül, hogy konkrét összegeket említene. Az androidos játékok elsősorban Dél-Koreában népszerűek, míg az iOS-esek Kínában és Japánban.

2017-ben androidos platformon a legtöbb bevételt a Linage 2: Revolution hozta, míg az App Store-ból letölthető játékok közül a Honour of Kings.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!