szerző:
hvg.hu

Az internet egyik legjobb sajátossága más szempontból nézve éppen a legnagyobb baj vele: ami egyszer felkerül, az jó eséllyel ott is marad.

A nosztalgiázni vágyók számára igazán hasznos az Internet Archive munkája: a San Franciscó-i székhelyű nonprofit szervezet 1996 óta rendszeresen készít mentéseket, több mint 324 milliárd (!) weboldalról. Wayback Machine nevű szolgáltatásukkal természetesen nem csak a web amerikai részét figyelik, világszerte archiválják honlapok aktuális állapotát.

Ennek köszönhetően ki lehet rajta keresni, hogy hogyan is nézett ki mondjuk egy évtizede a jelenlegi kormánypárt hivatalos oldalának címlapja. Az IA éppen március 19-én készített pillanatképet, ám ezen az is látható, hogy mi volt egy nappal korábban, március 18-án a címlapos vezető hír. Mielőtt megmutatnánk, idézzük fel a Fideszt vezető jelenlegi kormányfő március 15-én elmondott beszédének egy rövid részletét:

Mi szelíd és derűs emberek vagyunk, de nem vagyunk sem vakok, sem balekok, ezért a választások után elégtételt fogunk venni erkölcsi, politikai és jogi értelemben.

És hogy mit gondolt a Fidesz 10 évvel ezelőtt ezen a napon a kormányzati bosszúállásról? Íme.

©

Kicsinyes bosszú az emberek ellen – Ami itt most történik, az egy kicsinyes, sértődött, dacos kormányzati bosszú azért, mert az emberek megfogalmazták elégedetlenségüket a kormánnyal szemben.

Függöny.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!