szerző:
hvg.hu

Telepítés és fizetés nélkül, egyetlen gombnyomással lehet majd kipróbálni a nagyobb, nem ritkán 100 megabájtot is meghaladó játékokat, így még a letöltés előtt képet kaphatnak az androidosok arról, megéri-e időt szánni egy-egy appra.

Ha megtetszik egy-egy alkalmazás, általában telepítjük, és magunk győződünk meg arról, megéri-e kiismerni és azzal együtt később is használni. Ez egy ideje már máshogy is működik az Androidon, hála az Azonnali alkalmazások (Instant Apps) lehetőségnek. Az ebbe a kategóriába eső appok streamelhetők, azaz nem kell letölteni ahhoz az eszközre, hogy kipróbáljuk. Hasonlót terveznek most a játékoknál is.

A San Franciscó-i Game Developers Conference szakrendezvényen tett bejelentés szerint a Google Play Instant névre keresztelt újítással az alkalmazásra bökve egy új menüpont jelenik meg, "Try Now", vagyis "Kipróbálom most" néven. Ezt választva az androidosok néhány másodperc után indítani tudják a kiválasztott játékot, és mintegy demó esetében, azonnal megnézhetik, az milyen élményt is nyjt. És persze a legfontosabb: megéri-e pénzt költeni rá, ha netán fizetős appról van szó. Az újdonság gyakorlati hasznát a népszerű Clash Royale segítségével mutatták be. Íme:

A Google közlése szerint a demózást a Google Play áruházban elérhető játékoknál fokozatosan vezetik majd be. A kompatibilis, vagyis az így kipróbálható első alkalmazásokat pedig rövidesen listába szedik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!