szerző:
hvg.hu

Az alábbi windowsos program segítségével látványos formában követhetjük vérnyomásunk alakulását.

A Blood Pressure Tracker nevű windowsos program (innen tölthető le) persze nem méri meg a vérnyomásunkat, viszont ha a mérés megtörtént, akkor látványos formában tárolja az adatokat. A mért értékeket (szisztolés és diaszisztolés érték, pulzusszám) a felhasználónak kell bevinnie a szoftver felületén, méghozzá a File/Add data opció segítségével.

A program igazán megkönnyíti az adatok bevitelét, egyrészt mindig a valós időt mutatja, másrészt előre megadott értékek közül kell választanunk, így biztos, hogy nem fogunk félregépelni semmit. A szoftver még azt is mutatja, hogy a mért értékek a normál tartományba esnek, avagy kórosnak tekinthetők.

©

A szoftverrel grafikont is rajzoltathatunk a vérnyomás-értékek alakulásáról, és áttekinthetünk többnapos vagy akár többéves időszakot is. A grafikon nézet lehetővé teszi a vérnyomás alakulásának azonnali áttekintését, és a mivel egyszerűen kinyomtatható, akár az orvosunkkal is konzultálhatunk róla. A program még arra is lehetőséget kínál, hogy a mért értékeket szöveges vagy CSV fájlba mentsük el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Balogh Csaba Tech

Ezt zsebre vághatja az orvos: a magyar kütyü, melynek minden háztartásban lenne helye

Hosszú évtizedeken át zajló filozofálgatás és az elmúlt évek több gyorsan elfelejtett prototípusa után ma már egyértelműen kijelenthetjük: több út is kikristályosodott az egészségmegőrzésben valóban használható okos készülékek terén. Egy magyar fejlesztés a két leggyakoribb halálokot jelentő megbetegedés terén segít időben, otthon diagnózist felállítani. Kipróbáltuk az Egerben összerakott, a világon bárhol hasznos Wiwe-ot.