szerző:
hvg.hu

Akár önellenőrzés céljából is érdemes egy próbát tenni az alábbi appal, ha szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy a kampányszövegek alapján valóban a számunkra legmegfelelőbb pártra tervezünk majd voksolni április 8-án.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Az idei választás technológiai szempontból sem utolsó, hiszen míg nemrég a Momentum jelentkezett egy igen hasznos alkalmazással, most egy másik, szintúgy érdekes app született. A magukat lelkes demokrataként jellemző SzavazApp készítői szerint olyan alkalmazást fejlesztettek, ami egyszerre jelent megoldást a bizonytalan szavazók számára, és azoknak is, akik amúgy már eldöntötték, kire voksolnak majd április 8-án, de a nagy kampányhajrában azért leellenőriznék, valóban a számukra optimális helyre tervezik behúzni az ikszet.

Az ingyenes fejlesztés egy gyors letöltést követően máris indítható (az androidos változat erre a linkre kattintva érhető el, az iOS rendszerű készülékekkel rendelkezők pedig ide kattintsanak).

Belépés után egy főként az egészségügy, az oktatás, a gazdaság, továbbá a menekültválság témakörét felölelő, 25 állítást tartalmazó kérdőívet kell kitöltenünk, amelyet az induló pártok programjai alapján állítottak össze. Az egyes állításokról ezután a felhasználóknak kell eldönteniük, egyetértenek-e azokkal vagy sem, de arról is nyilatkozniuk kell, hogy mennyire tartják fontosnak az adott témát. Az állítások értékelését követően az alkalmazás sorrendet állítva mutatja meg, melyik párt tűnik számunkra az ideális választásnak.

©

Bár a kérdőív többször is kitölthető, a kérdések sorrendje nem változik. A kapott eredményt mindez persze nem befolyásolja, de azért nem árt róla tudni. Ahogyan arról sem, hogy a listába szedett eredmények csupán tájékoztató jellegűek, ahogy arra a készítők is felhívják a figyelmet. A fejlesztők egyébként nem titkolt célja a szavazáson való részvételi kedv növelése a SzavazAppal, továbbá, hogy minél többen alkossanak véleményt a kormánypártok, valamint az ellenzék politikájával kapcsolatban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!