szerző:
hvg.hu

A hazai közélet legfontosabb témáját is érintette röviden az amerikai szenátusi meghallgatásán Mark Zuckerberg.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A Facebook alapító-vezérigazgatóját azután rendelték az Egyesült Államok szenátusa elé, miután kiderült, 87 millió felhasználó adatai kerültek illetéktelen kezekbe, javarészt a Facebook hanyagságából. Az adatokat a Cambridge Analytica nevű cég amerikai és más politikai szereplőket segítve "politikai fegyverként" használhatta.

A nem túl etikus adatgyűjtés, valamint a fejét világszerte felütő orosz propaganda kapcsán a Facebook éppen a magyarországi választások előtt is szóvá tette, hogy szigorításokat vezetnek be és napi szinten milliószámra törlik a felhasználói fiókokat. A magyar idő szerint kedd késő este zajló szenátusi meghallgatásán Mark Zuckerberg megemlítette Magyarországot is. A közösségi oldal alapítója azt mondta: új, mesterséges intelligenciára alapuló eszközöket is bevetettek a "külföldi beavatkozást" segítő kamufelhasználók ellen, és ezeket nem csak az Egyesült Államokban vetik be, hanem a brazil, mexikói, pakisztáni, indiai és magyarországi választások előtt is.

Ha tudni szeretne az ügy fejleményeiről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Tech

A Facebook ma mindenkinek feldob egy figyelmeztetést – figyeljen oda rá

A Facebook minden felhasználója, így a magyar felhasználók hírfolyamában is megjelenít majd egy olyan figyelmeztetést, amelynek linkjére kattintva azok egyszerűen áttekinthetik, hogy milyen alkalmazások férnek hozzá a közösségi hálózaton tárolt adataikhoz. A felületen keresztül lehetőségük lesz arra, hogy megvonják az adataikhoz való hozzáférést azoktól az alkalmazásoktól, amelyeket nem kívánnak többé használni.