szerző:
hvg.hu

Telepítés nélkül indítható a Jelly Mario, a népszerű játékfigurából készült új, alternatív, böngészős játék, melynek különlegessége annak megvalósításában keresendő: ebben Mario úgy mozog, mintha csak egy zselészerű világban élne.

Minden idők egyik legismertebb játékkarakteréből, Marióból számtalan verzió készült már, és egy ideje mobilokra is elérhetők a vízvezeték-szerelő kalandjai: a Super Mario Run bár kicsit különlegesebb, mint az eddig megjelent darabok, a legfontosabb jellemzőit tekintve alig tér el a korábbiaktól.

Nem úgy a Jelly Mario névre keresztelt, a cím kissé őrültebb válfaja, mely az első olyan Mario-játékok egyike, amely az eredeti program első két pályáját teljesen szürreális módon adja vissza: a figura itt egy zselészerű világ részese és ebben a különleges környezetben kell, hogy boldoguljon. Mindez persze nem egyszerű feladat, hiszen a világ szokatlan fizikája miatt már maga az irányítás sem könnyű – annak ellenére sem, hogy ebben az esetben is egy alapvetően egyszerűnek tűnő, de nem véletlenül balról jobbra haladó programról van szó.

A Stefan Hedman fejlesztői munkájából készült Jelly Mario egyik talán legfontosabb előnye, hogy telepíteni sem kell, bármilyen böngészőből, egyetlen gombnyomással indítható (így nyilván le sem kell tölteni), elég, ha erre a linkre kattint számítógépéről, máris elkezd betölteni. Minthogy a program alapvetően egy újraírt változat, a játék háttérzenéjéül szolgáló dallamok sem épp szokványosak: ezen a téren ugyancsak érződik a zavarodott világ hangulata.

A karaktert a szokásos billentyűkombinációkkal, a klaviatúra nyilaival lehet mozgásra bírni – illetve fogalmazzunk úgy, azzal lehet megpróbálni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!