szerző:
hvg.hu

Hiába jó telefon a Google Pixel és nagytestvére, a Pixel XL, hiába jó a kamerájuk, a napjaik most már tényleg meg vannak számlálva.

A Pixel telefon megjelenése fontos pillanat volt az okostelefonok történetében, ennek a telefonnak adta először oda (márka)nevét a technológia egyik legnagyobb cége, a Google. Azonban nem lett akkora a siker, mint ahogyan azt megálmodója várta, és eljött az a pillanat, hogy immár sem a Google Store-ban, sem a Project Fi Store-ban nem kapható a Pixel és a Pixel XL, és többet nem is fogják értékesíteni őket, legfeljebb az Amazonon és hasonló oldalakon lehet még néhány példányt találni.

De nem csak a Pixelek nem voltak túlzottan sikeresek (amibe a leginkább az játszott bele, hogy ezek a telefonok már igen drágák voltak a Nexus-árakhoz szokott felhasználóknak), a 2017-es Pixel 2-k sem döntöttek rekordokat: az IDC szerint tavaly mindössze 3,9 millió telefont adott el a Google. Talán a nemrégiben beharangozott olcsóbb Pixel 3 hozhat valamiféle változást, bár ezt a modellt a fejlődő régióknak készíti a Google.

Akinek van még eredeti Pixel telefonja, az 2018 októberében számíthat egy nagy frissítésre, a nagy biztonsági update-re azonban 2019 őszéig várni kell.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!