szerző:
hvg.hu

A Gmail a látványos ráncfelvarrás mellett új funkciókkal is kísérletezik. Ezek közé tartozik az olyan levelek küldésének lehetősége, amelyeket szinte biztosan csak a címzett olvashat el, ráadásul ő sem bármikor.

Úgy döntött a Google, ideje felfrissítenie levelezőrendszerét, és a dizájnváltással együtt több kényelmi funkció is érkezik – ezekről itt olvashatnak. A legújabb hírek pedig arról szólnak, hogy egy igazán hasznos funkció is jöhet majd a legkedveltebb levelezőrendszerbe: az elküldött üzenetek adott időben történő megsemmisülése.

Az új funkció lehetővé teszi majd, hogy a felhasználó beállítson egy időpontot (a levél elküldésétől számított pár nap, hét, hónap vagy akár év), s ezután a címzett többé nem találja meg a levelet. Mindez úgy lesz majd elérhető, hogy a levél küldője a levélíráskor az úgynevezett titkos módot választja majd. Amikor a címzett megkapja a „titkos” levelet, tulajdonképpen egy linket kap majd az e-mail megtekintéséhez, azonban újra be kell jelentkezni Gmail-fiókjába.

Persze nem volna sok értelme mindennek, ha a levél amúgy nyomtatható, továbbítható, másolható, letölthető lenne, azonban az újdonság ezt lehetetlenné teszi. Arra viszont van lehetőség – demonstrálja a TechCrunch, hogy képernyőmentés készüljön a levélről, és ez azért picit megkérdőjelezi a funkciót.

©

Egyelőre még nem tudni, hogy a szolgáltatás más e-mail-fiókokkal is együtt fog-e működni, ezt különösen a Gmailbe való újra bejelentkezés teszi kérdésessé, és egyelőre még az sem tisztázott mikor érhetik el a felhasználók az újdonságot.

Ha máskor is tudni szeretne a Gmail új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!