szerző:
hvg.hu

Nem ritka ma már, hogy még otthon is dolgozunk mobileszközünkről, kis túlzással 0-24-ben tartjuk a kapcsolatot a munkahelyünkkel. Ez azonban nemcsak a házasságunknak tesz rosszat.

Rengeteg kutatás tárgya, hogy vajon hogyan hat a korszerű technológia a munkavállalókra. Az arlingtoni Texasi Egyetem kutatói arra voltak kíváncsiak, milyen hatása van annak, ha a munkavállalók még otthon is dolgoznak mobileszközükről.

A Journal of Occupational Health Psychology című folyóiratban megjelentek szerint a kutatók 344 házaspárt vizsgáltak (felméréses módszerrel), akik teljes munkaidőben dolgoztak, azonban még otthon is folytatták a munkájukat tabletről, mobiltelefonról. Kiderült, hogy a családi időből elvett „pluszmunkaidő” alacsonyabb munkahelyi elégedettséget és összességében rosszabb munkahelyi teljesítményt eredményezett.

Érdemes a munkaadóknak is figyelni arra, hogy amikor a munkaidőn túl is foglalkoztatják a beosztottjaikat, az később negatív hatással lehet a munkahelyi elfoglaltságra is. Az üzleti vállalkozásoknak inkább arra kellene törekedniük, hogy hatékonyabb legyen a munkavégzés a valódi munkaórák alatt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!