szerző:
hvg.hu

Egy kifejezetten videojátékos vendégeknek kialakított lakosztállyal állt elő nemrég a panamai Hilton hotel és a gamereszközök gyártásában világelső Alienware.

Panama a világ egyik legszebb országa, ám az Alienware és a helyi Hilton hotel mostani fejlesztését látva igencsak más értelmezést nyer a tengerparti üdülés: olyan lakosztályt avattak fel április közepén, ahonnan a videojátékok iránt érdeklődő szállóvendégek aligha fogják kitenni a lábukat.

A 2425-ös szobát teljes egészében a gamerkultúra jegyeinek megfelelően rendezték be, a főként PC-s hardvereket, de laptopokat is gyártó Alienware közreműködésével: a szobában egy elképesztő teljesítményű, i7-es processzorral, valamint az Nvidia GTX 1080i videokártyájával felszerelt számítógép, egy hatalmas, 4K-s OLED televízió, továbbá az Alienware egyik újabb notebookja várja a vendégeket.

A virtuális világot kedvelőkre ugyancsak gondoltak, ennek megfelelően egy Oculus Riftet is elhelyeztek a gamerszékkel is rendelkező, kétágyas szobában, ahol így ketten is kényelmesen elférnek.

A hírek szerint a lakosztály egyetlen éjszakára 350 dollárba (átszámítva mintegy 90 ezer forintnak megfelelő összegbe) kerül, ami bár meglehetősen borsos árnak tűnhet, de hát eleve egy Hiltonról van szó, a rendelkezésre álló eszközök többsége pedig egyébként sem olcsó darab.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Tech

Új betegséget ismert el a WHO: a mentális zavarok közé sorolták be a videojátékoktól való függést

Először jelent meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) különféle mentális zavarokat összegző kiadványa új verziójának első változatában a videojáték-függőség mint létező betegség. Mindez persze nem azt jelenti, hogy minden digitális produktum veszélyt jelentene az életünkre, de egy ilyen kaliberű jelentést, főleg, ha az a WHO-tól származik, tanácsos a komolyan venni.