szerző:
MTI

Több e-kormányzati szolgáltatás esetén is problémák léptek fel csütörtökön.

Szoftverhiba miatt nem működik az ügyfélkapu; a helyreállításon dolgoznak a szakemberek – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) csütörtök délután.

Hajnal óta több állami informatikai rendszer nem működik, ami érinti többek közt az Ügyfélkapu magyarorszag.hu címen elérhető nyilvános szolgáltatását, valamint az intézmények (például bíróságok) által használt elektronikus küldeménykezelő rendszert.

Az érintett oldalakon a "magyarorszag.hu, az Ügyfélkapu és kapcsolódó szolgáltatások hibaelhárítás miatt nem elérhetőek" hibajelzés olasható.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!