szerző:
hvg.hu

Néhány kiszivárgott kép után hivatalosan is bemutatkozott Lara Croft utolsó, Shadow of the Tomb Raider címet viselő kalandja. A most kikerült előzetes alapján úgy tűnik, nemcsak akciódúsabb, de sokkal komorabb történetre is számíthatnak majd a játékosok.

Igen fontos korszak zárul le idén szeptemberben, hiszen érkezik a modern Tomb Raider-játékok utolsó darabja, amely a Square Enix által újragondolt széria harmadik felvonása lesz. A kiadó évekkel ezelőtt döntött úgy, hogy új életet lehel a népszerű videojátékba, és egy trilógiában meséli el, hogyan lett Lara Croftból, a törékeny régészlányból minden idők legharciasabb amazonja.

Bár a készülő új epizódot már hetekkel ezelőtt leleplezték, a címen és néhány képkockán kívül gyakorlatilag semmi egyebet nem lehetett róla tudni. Most azonban kiderült: Lara Croft utolsó kalandja nem csak sötétebb hangulatú lesz az eddigieknél, akcióból is jóval több jut majd.

A zárórész cselekményét felvezető, most kikerült előzetes alapján a játékosok főleg egzotikus helyszíneken játszódó kalandokra számíthatnak. Utóbbit a már (előbb az Amazon kínálatában, később a Twitteren is) megjelent, illetve inkább kiszivárgott képernyőképek is megerősíteni látszanak, ahogy azt a feltételezést is, hogy Lara utolsó kalandja során nem kisebb feladatra vállalkozik, mint a világ megmentése: ezúttal a maja apokalipszis eljövetelét kell megakadályoznia a fiatal sírrablónak.

©
©
©

A program az előző epizódhoz hasonlóan PC-n, Xboxon, és PlayStation 4-en is játszható lesz, a megjelenés időpontja szeptember 14. További részleteket minden bizonnyal az idei E3-on tárnak majd a közönség elé.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!