szerző:
hvg.hu

A chateléshez használt hangulatjelek valóságbeli megfelelőjét kell megkeresni telefonunk kamerájával a Google egyik új játékában. Ha szerette a Pokémon Gót, ezt is imádni fogja.

Az emojik, vagyis a különféle hangulatjelek remek kommunikációs eszközök, hiszen használatukkal sokkal színesebbé és kifejezőbbé tehetők online beszélgetéseink, épp ezért nagyon népszerűek is. Valószínűleg ezért döntött úgy a Google, hogy egyik új játékának témája is a kis jelecskék lesznek, de az Emoji Scavenger Hunt kissé eltér a hagyományos programoktól.

A játék ugyanis egyfajta erődemonstráció is, tudniillik a Google a program által használt metódus révén igyekszik bemutatni, micsoda dolgok születhetnek a gépi tanulásos módszer és egy egyszerűbb alkalmazás keresztezéséből. Mely legalább annyira szórakoztató végeredmény tekintetében, mint a méltán népszerű Pokémon Go, csak itt az emojik valóságbeli megfelelőit kell „levadászni”.

A letöltés nélkül, élő netkapcsolattal indítható programot a mobileszközök böngészőjébe beírt emojiscavengerhunt.withgoogle.com webcímen találni. Betöltés után meg kell adnunk, hogy a készülék front vagy hátoldali kameráját kívánjuk használni, és máris indulhat a nappaliban, nem ritkán pedig a szabadban is zajló keresgélés. Hogy melyik jel élethű mását kell megtalálni, azt a bal felső részen látni, a manőverre általában néhány másodpercünk van. A megfelelőnek gondolt tárgy begyűjtéséhez csak rá kell irányítanunk a telefont kameráját, ha pedig eltaláltuk, a kép kizöldül. A játék addig tart, ameddig a rendelkezésre álló idő el nem fogy.

©

A program bár nem tökéletes (a bevillant emojikat néha egészen más tárgyakkal is hajlamos összekeverni), tapasztalataink szerint így is nagyon addiktív. Különös akkor tud igazán szórakoztató lenni, mikor olyan feladvány érkezik, amelyre a négy fal között biztosan nem fogunk rábukkanni. Utóbbit testmozgás szempontjából sem utolsó teljesíteni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!