szerző:
hvg.hu

Tulajdonképpen egy legyintéssel és egy kurta megállapítással intézi el a Microsoft azt a hírt, hogy sokkal kelendőbben a PS4-ek, mint az Xbox One-ok.

A napokban érkezett a hír, hogy az Xbox One-eladások messze a PS4 számai alatt vannak, több mint 40 millió darabbal több Sony-játékkonzolt értékesítettek tavaly. A Microsoft számára kissé kellemetlen értesülésre meglepően reagáltak Redmondban, annyit mondtak, hogy a közzétett számok pontatlanok.

A Variety becslése szerint egyébként a Microsoft 29,4 millió Xbox One konzolt értékesített a tavalyi év végéig, ugyanakkor a Sony 73,6 millió PS4-et adott el. Ezek a számok tehát pontatlanok a Microsoft szerint, azonban annyiban náluk sem pontosítottak, hogy ez mit is jelent: néhány ezer vagy néhány millió darabos eltérést, ami nagyon nem mindegy. Mindenesetre a Microsoftnál nem aggódnak túlzottan, sőt a szóvivőjük elmondta, hogy épp most jelentettek be egy rekordot, az Xbox Live havi aktív előfizetőinek száma 13 százalékkal nőtt, és jelenleg 59 millió felhasználójuk van.

A piackutatók a tavalyi összességében 103 milliós konzol eladásokhoz képest idén 130 millió egység értékesítésére számítanak, kérdés, most is olyan mértékben lemarad-e a Microsoft a Sony mögött, mint 2017-ben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!