szerző:
hvg.hu

Tulajdonképpen egy legyintéssel és egy kurta megállapítással intézi el a Microsoft azt a hírt, hogy sokkal kelendőbben a PS4-ek, mint az Xbox One-ok.

A napokban érkezett a hír, hogy az Xbox One-eladások messze a PS4 számai alatt vannak, több mint 40 millió darabbal több Sony-játékkonzolt értékesítettek tavaly. A Microsoft számára kissé kellemetlen értesülésre meglepően reagáltak Redmondban, annyit mondtak, hogy a közzétett számok pontatlanok.

A Variety becslése szerint egyébként a Microsoft 29,4 millió Xbox One konzolt értékesített a tavalyi év végéig, ugyanakkor a Sony 73,6 millió PS4-et adott el. Ezek a számok tehát pontatlanok a Microsoft szerint, azonban annyiban náluk sem pontosítottak, hogy ez mit is jelent: néhány ezer vagy néhány millió darabos eltérést, ami nagyon nem mindegy. Mindenesetre a Microsoftnál nem aggódnak túlzottan, sőt a szóvivőjük elmondta, hogy épp most jelentettek be egy rekordot, az Xbox Live havi aktív előfizetőinek száma 13 százalékkal nőtt, és jelenleg 59 millió felhasználójuk van.

A piackutatók a tavalyi összességében 103 milliós konzol eladásokhoz képest idén 130 millió egység értékesítésére számítanak, kérdés, most is olyan mértékben lemarad-e a Microsoft a Sony mögött, mint 2017-ben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!