szerző:
hvg.hu

Világháborús közeg helyett újra a modern hadviselésre koncentrál a Call of Duty Black Ops sorozatának negyedik felvonása. Videón is mutatjuk az októberben érkező új részt, amely a játék történetében először csak többszereplős móddal lesz kapható.

Ha új év, új Call of Duty is - jó ideje tartja magát a mondás, ez pedig idén sem változott. Csütörtökön hazai idő szerint 19 órakor leleplezte a széria aktuális darabját a fejlesztését végző Treyarch stúdió.

A most megosztott részletek szerint az idei CoD a 2010-ben útnak indult Black Ops-ot viszi tovább. Ebből a programból eddig három rész jelent meg, a mostani a negyedik. A széria különlegessége, hogy az első epizód még a hideg háborús időket dolgozta fel, majd fokozatosan tért át a modern hadviselésre, és az idei változat is ezt az utat folytatja.

Némi eltérés persze mutatkozik: a Black Ops 4 lesz a széria, illetve ezzel együtt a Call of Dutyk történetében az első, amely kizárólag a többszereplős élményre koncentrál majd, hagyományos kampány pedig egyáltalán nem lesz benne. Illetve, hogy pontosítsunk: úgynevezett miniküldetések elő-előfordulnak majd, de az új mechnika nagyrészt mellőzni fogja a történetközpontú opciót.

Visszatérnek a harmadik résszel megjelent osztályok (kasztok) és az általuk lehívható képességek, de az átalakítás itt is érezhető lesz. A sokat vitatott mozgások közül pedig több is eltűnik: nem lesz sem falon ugrálás, sem futkorászás, a csúszás ugyanakkor megmarad.

Fegyvereinket az előző részekben tapasztalt testreszabáshoz hasonlóan most is elláthatjuk majd különféle kiegészítőkkel. Jelentős eltérés viszont, hogy a puskák mindegyike sokkal realisztikusabban fog viselkedni: visszarúgnak, csakúgy, mint a valóságban, így minden eddiginél élethűbbé válnak a harcok. Utóbbit már csak az életerő eltűnése is jelzi: meccs közben csak az aktivált mentőcsomaggal lehet majd gyógyulni, de ennek használata bizonyos feltétellel jár.

Szintén most először kerül bevezetésre a trendeknek megfelelő Battle Royale mód. Ennek lényege, hogy rengeteg játékost helyeznek el egyetlen, hatalmas pályán, a győztes pedig az lesz, aki utolsó életben maradt játékosként hagyja el a csatamezőt.

A sorozat jó ideje zombik elleni küzdelmekre is lehetőséget ad, amely a Black Ops 4 esetében egy teljesen új világba kalauzolja majd a rajongókat, új fegyverekkel és ellenségekkel.

A Call of Duty: Black Ops 4 idén október 12-én válik elérhetővé, a már megszokott platformokra, így PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Gécs Dániel Tech

Itt az új Call of Duty: élje át a világháborús poklot, szabadítsa fel Európát

Mozifilmszerű átvezetőkkel és a rajongók által rég várt tematikával tért vissza a háborús játékok egyik legnépszerűbb darabja, amely számos kitérő után újra az emberiség történetének legsötétebb óráit veszi alapul. Szűnni nem akaró fegyverropogás kontinenseken át – ilyen lett az új Call of Duty.