szerző:
hvg.hu

Éppen 20 éve jelent meg az Unreal. Ebből az apropóból most ingyen tölthető le a program, ami év(tized)ekre meghatározta a belső nézetű lövöldözős (FPS) játékok világát. 2500 forint helyett ingyen adják, de játszani még mindig ugyanolyan jó vele.

Nagy nap volt 1998. május 22-e, a videojáték-történelemben igazi mérföldkő. Ekkor jelent meg ugyanis az Epic Games által fejlesztett Unreal. A science-fiction világban játszódó akció-kaland-horror nem hozott áttörő újításokatt az FPS műfajba, mégis: nem csak kategóriájában vált fontos mérföldkővé, az Unreal 1 által megnyitott sorozat nagyon sokak számára volt belépő a videojátékok világába.

Az Unreal 1 sikerét többek között a látványos grafikai megoldások hozták meg. Ezek persze mára elavultak, a játék hangulata viszont továbbra is magával ragadó. Érdemes tehát kihasználni az évforduló alkalmából meghirdetett akciót: az Unreal Gold kiadása – a 8 eurós, nagyjából 2500 forintos ár helyett – május 25-éig ingyen tölthető le a Steamről és a GOG-ról. Mindkét rendszer használatához regisztrálni kell, de ez gyorsan megvan és természetesen ingyenes.

Ha letöltés előtt/közben/után felidézné a játék hangulatát is, vagy éppen elakad benne, nézzen bele az alábbi játékmenetes videóba is.

Ha máskor is tudni szeretne ingyen letölthető fizetős programokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!